Sałatka jarzynowa w pomidorach

To odżywcza, smaczna, kolorowa  i niedroga przekąska, idealna w diecie kobiety ciężarnej. Kobieta chcąca prawidłowo odżywiać się w ciąży, może w ten sposób urozmaicić swój jadłospis.

Składniki:  2 duże mięsiste pomidory– na sałatkę:  ugotowane  2 małe  marchewki, 2 pietruszki, 2 mniejsze ziemniaki; 1 jajko na twardo, ½ puszki kukurydzy,1 kwaskowe jabłko, łyżka posiekanej natki pietruszki, duża łyżka majonezu dekoracyjnego, mała łyżeczka musztardy delikatesowej, sól do smaku.

Wykonanie:  warzywa po ugotowaniu ostudzić, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Ugotowane i ostudzone jajko obrać ze skorupki, podobnie  rozdrobnić. Składniki delikatnie połączyć, dodać kukurydzę, pokrojone w kostkę jabłko oraz posiekaną natkę pietruszki.  Przyprawić do smaku, dodać musztardę, majonez i wszystko wymieszać. Pomidory umyć pod bieżącą wodą, ściąć wierzch, wydrążyć dokładnie miąższ (można go wykorzystać do sosu lub zupy). Pomidory nadziać sałatką. Od razu spożywać.